BlogOlvasgatni

img 02Más egyesületekhez hasonlóan rendhagyó évet zártak a szarvasi karatésok is. Az év elején megfogalmazott célok és programok szinte teljes mértékben módosultak a kialakult helyzet hatására. Elsődlegesen a csapat öszszetartására koncentráltak az egyesület edzői és a technikák pontosítása, a fizikai kondíciók fejlesztése került a fókuszba.
A tavaszi időszakban a kontakt edzések felfüggesztését követően szinte az elsők között indultak el az egyesület zoom és videó edzései, amelyekhez nem csak a szarvasiak, de sok vidé- ki, sőt külhoni karatéka is csatlakozott. Szerencsére a karate alaptechnikáit egyénileg, kis helyen – akár egy szobában – is lehet gyakorolni, így elsődlegesen ezekre helyezték a hangsúlyt. A tavaszi időszak versenyei törlésre kerültek, a szakmai rendezvények közül egy vizsgafelkészítő edzésen vehették részt az érdekeltek.
Nyáron a javuló „vírushelyzet” lehetővé tette, hogy a csapat 6 fővel részt vegyen az SKI Magyarországi Szövetségének országos edzőtáborán. A karatésoknak hagyományosan itt van lehetőségük magasabb övfokozatra vizsgázni. Ebben az évben japán instruktor nélkül folytak az edzések, a vizsgát Fridrich György vezette Lovász György 6. danos mester részvételével. A fekete öves fokozatra szóló megmérettetésen végül 8 fő tett sikeres vizsgát, köztük a szarvasi csapat egyik tagja, Jelen Róbert, aki tíz éves karate múlt után érte el ezt a fokozatot. A sikeres vizsgát bizonyító diploma a napokban érkezett meg a szövetség tokiói központjából. Az őszi idő- szak újabb kihívás elé állította az egyesületet. Jelenleg csak a versenyzőknek van lehetőségük az edzések folytatására, így kisebb lét-számmal, de annál intenzívebben folynak az foglalkozások Ruzsinszki György és Lovász György irányítása mellett. Az elmúlt néhány hét a szokásos év végi övvizsgára történő fel- készüléssel telt, melyen Turna János szerzett barna öves fokozatot. Az egyesület utolsó edzése december 23-án lesz, ezt követően január elején folytatják a munkát, nagy várakozással tekintve a tavaszi időszak elé.

Join Our Newsletter

Get Updates, Upcoming Themes Info, and Our Great Deals!